tisdag 22 december 2015

Zero points Auktioner och Bukowskis köp av Sveriges klocksegment

Antikmonologens kraftiga ifrågasättanden av det så kallade Auktionshuset Z-Point Auktioner (ZP) har möjligen lett till att Auctionet avlägsnat dem från nätverket av svenska och tyska auktionshus.

Once upon a time in Borlänge.

Enligt Antikmonologens källor lär ZP inte ha klarat av vad de utlovat utan ha fallit på grund av alldeles för få utrop samt försäljningar, alldeles för låg kvalité och dubiösa prissättningsmetoder.

Out business.

Antikmonologen har kraftigt ifrågasatt det av Auctionet så kallade auktionshuset ZP för just precis allt ovan nämnt. Se krönikorna: Bråttom Auctionet..? Z-Point Auktioner- your expert in Asian antiques, -and on bilar, Z-Point Auktioner blåljuger; Dubiösa provenienser i Göteborg och Stockholm samt samtida konst och senaste blogginlägget som bland annat tog upp ASIBS som företeelse, med direkt syftning till ZP: Hårt julklappstips, ASIBS och en del mjukt.

Zero Points.

--------------------------------------------------------------------

Tuffa tider för klockor väntar?

Silly season pågår för fullt och Bukowskis värvar vidare. Sedan Lauritz köpte Stockholms Auktionsverk så har Bukowskis värvat äkta paret Andreas och Lena Rydén samt även Lars de Ron från ärkekonkurrenten.

Bukowskis satsar nu ännu hårdare och värvar Sveriges två utan konkurrens tyngsta namn i klockauktionsbranschen; Tony Frank och Mikael Wallhagen. Frank är Mr Kaplans vad gäller handledsur och har målmedvetet under många år drivit deras klockavdelning till höjder som få nog trodde var möjliga i -relativt sett- lilla Sverige. Mikael Wallhagen har gedigen urmakarbakgrund och har de senaste åren agerat parhäst med Tony på Kaplans. Där har de bland annat svenskt rekord för handledsur; I november 2014 sålde de en Daytona för knappa 4,9 miljoner kronor. Se Historisk Rolexförsäljning på Kaplans -En bildodyssé.

Tidskalibrering i fokus.

Tony Frank telefonbudar på Kaplans, snart på Bukowskis.
Att Bukowskis värvar båda herrarna är iögonfallande och det vore intressant att veta hur diskussionerna gått för att motivera denna -i svenska auktionshussammanhang- oerhörda satsning. Tony Frank torde ha ett kundregister som får alla auktionshuschefer att dregla likt boxrar vid köttbulleskålen och Mikael Wallhagen är tämligen nyutnämnd klockexpert i Sveriges mest populära TV-program, Antikrundan. Mer auktionshuschefsdregel.

Auktionshuschef i förklädnad? Foto: dogbreedinfo.com


Enligt uppgift mantlar Georgios Batselas Kaplans klockavdelning efter Frank/Wallhagen.


Mikael Wallhagen telefonbudar på Kaplans, snart på Bukowskis.
Tävlingen Flest-ansikten-i-Antikrundan-anställda-i-Auktionshuset torde nu nog ledas av Anna-Karin Laurells Bukowskis och tro mig, det är inte en oviktig tävling i dessa sammanhang.

Bukkans senaste satsning på klockavdelningen, i början av 2013, skapade onekligen fler frågetecken än utropstecken, se Bukowskis- För Sverige med tiden samt Bukowskis Dubbe(l)natur... En satsning som heller inte höll länge.

Antikmonologen erfar att Frank/Wallhagen börjar hos Bukowskis i januari 2016.

God Jul och Gott Nytt År önskar Antikmonologen!


2 kommentarer:

 1. God Jul och Gott Nytt År önskar Hemmaljunga!
  Vad säger de i Borlänge? Over and out?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Vet ej vad Borlänge säger. Tillbaka till ruta 1?
   Varma hälsningar,
   Nicklas

   Radera