torsdag 15 mars 2012

Röhsska på 20

Le Corbusier, kök
Josef Hoffman, driven koppar

Stengods och porslin, Japan
I söndags, 11 mars, åkte jag tåg ToR Sthlm-Gbg över dagen, för deltagande i Oriental Ceramic Societys årsmöte på Röhsska Muséet. Har suttit i styrelsen i OCS som vice Ordföranden under ett par år. Vill ni lära er om orientaliskt konsthantverk så är det Föreningen att gå med i! Det sista jag såg av Stockholm var en havsörn över Slussen. Vacker promenad på tio minuter från stationen till Röhsska Muséet, för möte och föredrag.
Vacker plast
Efter inkastad lunchburgare fick jag "hela" 20 minuter över, att själv disponera. Vad gör en estet då? Loj tidningsläsning? Icke. Järnet, -först till Kina, sedan Japan och därefter modernt västerländskt... En faktiskt njutbar igenkänningstur med mobilkameran i högsta hugg... Detta museum är en pärla, som en munsbit av Nordiska Muséet, eller en god tugga av Victoria & Albert Museum- för övrigt mitt favoritmuseum på vår jorderund.

http://www.designmuseum.se/
http://ocssweden.se
http://www.nordiskamuseet.se
http://www.vam.ac.uk

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för hjälp med vinerna. Mejlar bild på revfiskar om de finns kvar. /Hanna

  SvaraRadera
 2. Förresten, är det någon som uppmärksammade att Björn Gremner i Antikrundan för ett par veckor sedan sa att det var Guangxu "mark and period" på en vas när det stod Qianlong? Jag häpnade, men ingen verkar ha reagerat.

  / Joakim Grönesjö

  SvaraRadera
 3. Hejsan Joakim.
  Nej, jag missade detta och jag har heller inte hört det tidigare. Låter konstigt!
  Mvh
  Nicklas c.

  SvaraRadera
 4. Ja, och konstigt var det.
  http://svtplay.se/v/2704747/antikrundan/del_5_av_12?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2697149/sb,p102765,2,f,-1

  Del 5 av 12, 14:45 in i klippet. Jag är helt säkert inte lika duktig som Gremner på porslin, men kinesiska kan jag läsa ganska bra. Som du ser är det ju alldeles uppåt väggarna. Mvh

  SvaraRadera