söndag 5 februari 2012

Eldsjälsträff

Besökte häromveckan samlarföreningen S:t Eriks föredragskväll, i väldigt mysiga Hartwickska huset på St Paulsgatan. S:t E är en underavdelning till Nordstjärnan och föreningens medlemmar är samlare av allt man kan drömma om. Utanför huset stod några för mig okända och rökte. Jag undrade försynt om jag kommit rätt. Vi håller till till vänster sa en av blossarna lakoniskt. Vilka då, undrade jag. SLAA blev svaret. Tänkte inte mer på det.
Medlemmar i S:t Erik sedan många år
Leksaksnestor Peter Pluntky föreläste till höger, på temat Tunga varumärken- reklamskyltar, som också är namnet på hans tämligen nypublicerade bok. Imponerande 40-50 personer hade kommit för att lyssna till kvällens föredrag och kanske ta en kaffe.


Det är alltid kul att lyssna på föredrag där den som pratar bubblar över av entusiasm för sitt ämne, åtminstone när man är så kunnig som "Pluntan". En dryg timme varade föredraget, som avslutningsvis blev till frågestund och antikrunda, eftersom medhavda skyltar bedömdes. Mycket uppskattat och proffsigt föredrag.
Ovanlig emaljskylt skärskådas
En skylt avståndsbedömdes på kanske 10 meters håll och fick värderingen 1.500-2.000 kr, men Pluntan ångrade sig snabbt eftersom den visade sig vara av emalj på plåt och inte litograferad plåt. Peter hade aldrig sett den och värderingen höjdes snabbt till 10.000 kronors-nivån.


Fotnot:
SLAA står för Sex and Love Addicts Anonymous. Undrar om någon tog fel dörr?

http://www.samlarforeningensankterik.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar