måndag 13 februari 2012

Bästa mässfesten

På torsdag öppnar Skandinaviens största antikmässa, i Älvsjö. Har ni inget annat för er så gör ett besök! Jag garanterar att ni får en rolig och spännande upplevelse. Runt 250 utställare har laddat i ett års tid för att visa upp och självklart försöka sälja det bästa de/vi har. Har ni mot förmodan något annat för er, så ställ in det andra helt enkelt. För tidigt för golf och på landet måste ni bara skotta och elda. Tvi vale.

Hitta i Älvsjö!?! Förväntas inbringa runt 3 miljoner Skr på Bonhams 18/4.
Även om ni inte har för avsikt att köpa något, så torde besöket bli en tur i minnenas hårt tuktade pilallé. Titta, där är krukan som farmor hade på landet och titta där! -Där hänger ju en nästan lika bra Zorn, som den pappa hade i arbetsrummet innan mamma tvingade honom att sälja (pga att nakna damen på klippan var lite för naken). Vare sig ni är sugna på att komplettera samlingen av Zornoljor/gunillakrukor/igelkottar/ PH-kottar/Husqvarna-rödmyror eller alla medeltida vigvattenkärl i mässing som skräpar där hemma, så är Älvsjömässan THE place to be den 16-19 februari.

Eureka; sista saknade till samlingen!!!
Garantier kan dessvärre inte lämnas för att allt ni söker hittas. Däremot kan jag definitivt garantera att ni hittar massor som ni inte vet om att ni söker. Förhoppningsvis då inte bara brända mandlar, utan också något vackert att inreda med, som gör att ni får en mer estetiskt omhuldande omgivning när vardagen åter bryskt gör sig påmind, efter festen i Älvsjö.


Olja på pannå, signerad av Anders Bruno Liljefors.
Det roligaste, tycker jag, är att lyssna runt och känna av. Höra dialoger som ni inte anade kunde föras. Och prata med innehavarna av montrarna för de är de mest engagerade ni kommer att träffa därute och de brinner (förhoppningsvis) för sina föremål. Åtminstone gör jag det. Hjärtligt välkomna till Cederqvist Antik & Vin, monter C 13:68!

Målningen till vänster brinner jag alldeles otroligt för. Vilket geni som målade den och han var så oerhört före sin tid. Levde under oket av sin så väldigt kände farfar Bruno och dog alldeles för tidigt, endast 47 år ung. Anders Bruno Liljefors är idag mest känd för sin vågade och nydanande keramik (flertal i min monter) och målningar av hans hand är mycket sällsynt förekommande. Kom och njut av den hos mig! -Välkomna.
http://www.bonhams.com/eur/press/6467/
http://www.antikmassan.se/
http://www.cederqvistantikvin.se/

2 kommentarer: