söndag 1 juli 2012

Nej förresten, sa tjuven

Ett konstgalleri på Madison Avenue i New York blev i förra veckan av med en originalmålning av Salvador Dali, prissatt till 150.000 dollar (c. 1 miljon Skr). En manlig besökare stoppade helt sonika blandtekniken (akvarell/tusch) av Dali i sin väska och gick därifrån. Allt skedde under övervakningkamera som spelade in stölden.
Känns han igen månne?
Var pojkvännen med stormönstrad kockskjorta i New York på "working holiday" i förra veckan? Betedde han sig aningen underligt hemkomstkvällen efter fredagsmyset? I så fall kan det förklara varför konstgalleriet i New York har fått målningen tillbakasänd i posten. Galleriet, Venus Over Manhattan Art Gallery -helt nyetablerat- fick i veckan ett e-mail med upplysning om att tavlan sänts tillbaka, bifogat var även ett så kallat "tracking number" med specifika försändelsefakta om paketet. Mycket riktigt så anlände tavlan i fredags från Europa och beslagtogs på flygplatsen. Man undersöker om det är originalmålningen eller en kopia som återbördats. Tjuven har inte ringats in.

Man undrar stillsamt om tavlan var för skrikig i kombination med tv-soffan eller om sambon fick huvudvärk av motivet? Vänligt att skicka tillbaka den under alla omständigheter. Skämt åsido tror jag inte möjligheten att det är ett PR-trick från konstgalleriets sida kan uteslutas heller. -Om så vore; vilket effektivt sätt att ge sitt galleri pressomnämnanden. Det heter ju att all reklam är god reklam. Inga kommentarer har kommit från galleriets ägare, Adam Lindemann, mångmiljonär tillika konstsamlare och radiomogul.

Sätter någon kaffet i vrångstrupen; månne känns tjuven igen..?
Cartel des Don Juan Tenorio från 1949
Källor:
http://artdaily.com/index.asp?int_sec=2&int_new=56248#.T_CcXPXhcYI

http://www.youthgoogly.com/cartel-des-don-juan-tenorio-salvador-dalis-painting-tactfully-stolen-from-ny-artgalley/1277

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar