fredag 6 december 2019

Cederqvist Antik & Vins Adventskalender!


Om den bästa av läsekretsar -ni passerade 500.000 i oktober- får en stund över efter att dagens göromål prickats av varje afton i december så rekommenderas Cederqvist Antik & Vins Adventskalender som några minuters förströelse. Har ni tur så lär ni er något. Om inte annat så lär ni er att det sitter någon och skriver i Hannas på Österlen. Cederqvist Antik & Vins Adventskalender består av Oumbärligheter, Nödvändigheter och Onödigheter. Högt och lågt helt enkelt.

Fem luckor har -av uppenbara skäl- öppnats till dags dato. Oftast tillkommer dagens lucka sent samma dag som den ska öppnas. Ett par sensationella föremål utlovas i all ödmjukhet.

Antingen följer man lucköppningen på Instagram, där jag heter Nickantique. Man kan även följa den via Facebook, om man trycker "Gilla" på Cederqvist Antik & Vin.

I kronologisk ordning har följande ämnen avverkats; tjeckoslovakisk senapskopp med sittande gris, präktig matpyramid i brun nyans, samisk arbetskniv, Svenska Dräkten från 1778 samt diverse korkavlägsnare.
Fem öppnade luckor och en lycklig son på ett ben i Hammenhögs minsta vattenpöl. Livet för en liden gåsapåg en dag i december, anno 2019.


Eller så besöker man Affären i Hannas på Österlen! Öppet sju dagar i veckan under hela sommaren, sista helgen varje månad, samt efter överenskommelse. Utökat öppethållande i samband med storhelger och liknande!

Nästa mässa vi kan ses på är Älvsjö Antikmässa, den 13-16 februari 2019. Skandinaviens största Antikmässa. Passa på så länge mässorna finns! Då käkar vi ostbågar och shoppar safirer! 

 Väl mött, var det än blir! 2 kommentarer:

 1. Hej Nicklas, Mycket har hänt i antikbranschen sedan september..
  Jag tycker du gör att fantastiskt jobb men det börjar bli träligt att besöka bloggen för att mötas av samma gamla inlägg.
  Ett trettiotal förfalskningar sålda på auktion i Trollhättan, en ny kvalitetsauktion hos giganterna med varierade resultat samt nya elefantbetar på mindre auktionshus.
  Har du inte tid kanske det finns någon annan som kan ta sig an ansvaret att vara spjutspetsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Skoj att du uppskattar mina tankar i Antikmonologen och tack för att du skriver till mig! Samtidigt blir jag perplex över det du skriver. Vem som helst får skriva vad de vill, var de vill. Det är det som är så fint med en demokrati. Ändå skriver du att det är träligt att jag inte skrivit sedan september. Om du saknar någon som gör mitt "jobb" så gör det själv! Det är bara att etablera en Blogg och sätta igång. Tro bara inte att det är lönsamt. Herr Lamotte och Blondinbella må ha dragit in ganska rejäla slantar, men inte jag. Varje minut är dyrbar för mig, eftersom jag har två mindre barn och väldigt mycket att stå i. Antikmonologen skrives på min så kallade fritid.

   I början av Antikmonologens existens så skrev jag ofta, om högt och lågt. Nu känns det ofta som att uppfinna hjulet om och om igen, eftersom saker och ting upprepar sig. Jag vill heller inte ses som någon form av rättshaverist som tjötar om samma saker hela tiden... Jag skulle kunna skriva om oseriösa auktionshus varje vecka, men i vilket syfte? Det föds nya torskar hela tiden, som hugger på nyagnade krokar. Jag tycker att DU ska skriva kritiskt om det du påtalar, men inte anonymt, som du gjorde till mig nu..! Alla anonyma åsikter blir generellt sett mindre seriösa. Eller så mailar du mig på nickantique@hotmail.com och specificerar vad du åsyftar, så ska jag försöka penetrera ämnena i kommande blogg(-ar).

   Återigen tack för dina tankar!
   Varma hälsningar,
   Nicklas

   Radera