BM:s besökarsiffror är minst sagt imponerande. Den senaste, Life and death in Pompeii, har haft 1.6 miljoner besökare på knappa tre månader. En barnförbjuden museiutställning torde utöva en stor lockelse på allmänheten och slår kanske Pompeji-utställningen?
Fiskarhustruns dröm på British Museum? -Dock inte utan mamma och pappa. (Bild från Wikipedia) |
"This is a finishing
school for tarts. You can see all the skills that a successful tart has
to know," the museum's director Neil MacGregor said of the painting.
More Information:
För övrigt noteras att Bukowskis Market kämpar vidare med att skilja äpplen från päron. Utrop 408018 utgjordes av cloisonnéurna och porslinsvas och såldes igår kväll (3 juli). Den ena enligt utsago 22 cm och den andra 36 cm hög. Men, eftersom båda föremålen aldrig figurerar på samma foto, så är det helt omöjligt för nätbesökaren att veta vilket föremål som har vilken storlek...More Information:
Kinesisk, inte japansk. |
Japansk, inte kinesisk. |
Uppgiven(?) japansk blick från 1896 |
Fortsatt trevlig sommar, bästa läsare!
Fotnoter:
*Shunga-utställningens titel är ännu inte fastslagen. (Jo! 8/10): Shunga: Sex and Pleasure in Japanese art, blev namnet.
http://artdaily.com/news/65373/-Shunga--sex-and-pleasure-in-Japanese-art--opens-at-the-British-Museum#.UlPKRhD4LG4
En av medlemmarna hos nya trevliga samlarsajten Collra uttryckte följande, efter att ha läst en av mina tidigare bloggar om auktionshusens problem med att skilja japanskt konsthantverk från kinesiskt: "Intressant och skrämmande att till och med auktionshusen har så dålig kunskap, hur ska då vi som amatörer kunna hitta rätt bland alla saker". Precis mina tankar.
Kolonns geisha klubbades för 18.500. Avgifter och påslag tillkommer, -fortfarande billigt. Älvsjö Antikmässa nästa, eller en kvalitetsauktion om ett halvår?
Källor:
http://artdaily.com/news/63522/Age-limit-slapped-on-racy-Japanese-art-show-scheduled-to-open-at-the-British-Museum#.UdQEsG1TD9b
http://sv.wikipedia.org/wiki/Shunga
http://www.bukowskismarket.com/items/408018-urna-cloisonne-japan-samt-vas-porslin-kina-1900-tal
http://www.collra.com/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar