onsdag 29 augusti 2012

T-Ford anyone?

Känns volvon därhemma banal i grannskapet så kanske en ford kan vara något i stället? Den är inte alldeles ny, -men en pärla, som det brukar heta i annonserna. Den 5 september finns chansen att bjuda på en högerstyrd T-Ford, årsmodell 1922, i Cheshire. Lackerad som budbil åt bittra konkurrenterna Sotheby´s och Christie´s, gör den möjligen mer svårsåld. Inget av de båda auktionshusen nämner konkurrenten vid dess riktiga namn. Än mindre skulle de göra reklam på en varubil för "the opposition" (som C benämndes när jag pluggade på Sotheby´s Institute...).
T-Ford från 1922
Bilen renoverades för ett par år sedan och möjligen blir den efter att klubban fallit omlackerad med orden Frank Marshall Auctioneers of Knutsford, för de har hand om försäljningsuppdraget. Utropet 4.000-6.000 pund, cirka 40.000-60.000 kronor, lär inte förslå.
Ungefär som "Vi hejar på AIK & Djurgården"...
Undertecknad ramlade i somras över en i det närmaste totalt orörd T-Ford från 1923, hos trevliga antikkollegan Ingemar Jönsson i Storvik. -Dock ej till salu, lovade jag påpeka vid eventuell publicering.
Stolt Ingemar vid sin orörda T-Ford från 1923
 Hisnande 15 miljoner T-fordar producerades mellan 1908-1927. Hur många har överlevt?

Alicia vid 86 år äldre bil

Källa:

Auktionshus:
www.frankmarshall.co.uk
Antikhandlare:
http://www.mobelberget.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar