måndag 24 september 2012

Retrostopp i München

På måndagseftermiddagen (24/9) blev det känt att Retromässan, som skulle ha ägt rum i Münchenbryggeriets lokaler den 26-28 oktober, ställs in. Enligt uppgift från flera källor kancelleras mässan pga för få anmälda utställare. Måndagen var enligt utsago sista dagen för organisatörerna att betala hyran för lokalerna, vilket alltså inte skedde. I stället ringde man runt till utställarna med den tråkiga nyheten om inställd mässa.
Mer bakåt än framåt tyvärr
I pressutskicket som gick ut den 5 september står bland annat: "Trots att Retromässan bara har funnits i två år har den redan hunnit bli en tradition..." och även "Över 40 utställare samlas i Münchenbryggeriets drygt 1400 kvm stora lokaler...". Här  noteras dock en diskrepans, eftersom de uppräknade utställarna adderas till 19, långt ifrån 40. Ännu på tisdagsmorgonen står inget om inställd mässa på hemsidan. (http://bakatframat.se/retromassan)

Det är väldigt tråkigt att Retromässan inte blir av, men tiderna är som tidigare konstaterats, tuffa i de vackra tingens värld. Som diskuterats i bloggar, har Kista Antik & Kuriosa kämpat för att få till en höstmässa. GG-mässor fixade till slut biffen och i skrivande stund stressar handlarna med den sista prismärkningen. (Se "Kista Antikmässa nedlagd?"/"What a mäss"/"Kistaantiken lever vidare"). Sedan tidigare är det också känt att Helsingborgsutställningar ställt in Konst & Antikmässan i Frihamnshallen, som skulle ägt rum den 12-14 oktober.
Biffixare i Kista
Kista Antik & Kuriosamässa 28-30/9, fre-lör 10-18, sön 10-17. Jag tror och hoppas innerligt att GG-mässors satsning på något lägre inträde, 70 kr och framförallt nyheten flerdagarsbiljett för 100 kr ska visa sig uppskattat. Jag har som utställare i Sollentuna, Kista och Älvsjö haft framför allt flerdagarsbiljett som högsta önskemål för besökarna. Många mässbesökare är inbitna samlar- och prylrävar och ska kunna få lite rabatt om de idogt besöker en mässa flera dagar. http://www.antikkuriosa.se
Inga gåsapågar i Frihamnen
Jag har under måndagen utan framgång sökt arrangören Bakåt:Framåt för en kommentar. 

2 kommentarer:

 1. Halloj!
  Ja, det var onekligen ett dystert besked som nådde oss alla som bokat plats på Retromässan. Jag kände mig närmast apatisk efter samtalet där det meddelades att mässan ställts in.
  Supertrist att få reda på det bara en månad innan det skulle varit dags, vi är många som lagt ner mycket tid och pengar på att hitta rätt objekt och som nu sitter lite i sjön.
  Nu är frågan, är Retromässan död för all framtid eller finns det hopp inför våren?
  Mvh
  Wanja, Wanjas Vardagsrum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå Wanja.
   Tack för ditt inlägg! Ja, jag håller verkligen med. Det var ett jättetråkigt besked, men eftersom jag inte fick tag på arrangörerna kunde jag heller inte sia om hur framtiden ser ut för Retromässan.
   Mvh
   Nicklas

   Radera