torsdag 13 september 2012

Antika Solna

I lördags den 8/9 hölls Antikvärldens dag med tillhörande mässa i Solnahallen, för sjunde året i rad. Runt 240 utställare trängdes för att bli av med ting. Vädret var underbart, vilket brukar vara negativt för besökarsiffrorna, men inte idag. Redan vid förinsläppet för prenumeranter 09.30, blev det galet mycket människor. Imponerande knappa 2000 pers besökte mässan.
Stort och smått
Jag köpte 4-5 föremål, men upplevde att det var alldeles för trångt i gångarna och för mycket folk för att riktigt kunna njuta. Många säljare hade dålig disciplin vad gällde att hålla sig inom tilldelat område, med publikstockning och snubbelrisk som följd.

De utställare jag känner och pratat med säger att besökarna höll ovanligt hårt i plånboken, vilket är i linje med vad jag själv erfarit som utställare på de något större mässorna under senare tid.
Inköpt: brödkorg c 1920 och hängare c 1880.
Roligaste montern var Jan Nilssons på temat stort och smått, med miniatyrer och förvuxna prylar en masse och bäst där var nog ett par mini-ljusstakar i bleckplåt från c 1800.

Dessvärre så blev det mest bestående minnet av morgonen det av ett parkeringskaos. Alla(?) platser runt själva hallen var förhyrda, så där fick man inte stå. Ut i grannkvarteren på jakt; en kvart senare en ledig plats cirka två km bort. Dråpslag: parkeringsautomaten tar endast plastkort utfärdade av bensinstationer, eller mynt. Jag hade varken eller. En otroligt vänlig västgötekvinna, vars far ställde ut på mässan, erbjöd sig att betala med sitt bensinkort när hon såg mitt trångomål. Hon fick senare tillbaka pengarna och en stor kram.
Inköpt: stor, fint drickamålad svepask, 1800-tal
Många sa vad jag tänkte den morgonen; Q-Park (parkeringsföretag) hade planerat för att kunna bötesfälla så många som möjligt, inte ge god service. Kramen fick bli fokus under hemfärden, inte Q-Park.

Fotnot:
Det var nog bara utsocknes utställare, för varken AIK-memorabilia eller några verk av Olle Olsson Hagalund fanns till salu..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar