onsdag 9 maj 2012

1 kilometer loppis

Karlbergsloppis
I söndags (6/5) gick stockholmarna på loppis, -samma loppis. På Stan-effekten gjorde att samtliga DN-läsande, söndagssovmornade människor under 50(?) tog sig till Karlbergsvägen i Vasastan, för att gå på jätteloppis, med de boende som säljare. Kontrollen av utställarna var rigorös; alla säljare fick visa legitimation så att organisatörerna kunde se att de var områdesboende.

Starkt ljus- stor stad...
Fint väder om än något svalt och framför allt reklamen i DN:s På Stan-bilaga, gjorde att tillströmningen av folk blev närmast absurd. Förra året hölls motsvarande loppmarknad i Aspudden. Idén med stadsdelsloppisar är briljant, men uppenbarligen är vi stockholmare för svältfödda på dylika event, eftersom det blev galet trångt bland utställarborden.

Förslagna pippisäljare
Slagsida för leksaker och urvuxna barnkläder, gott om chokladbollar och hembakta bullar. Föremål och ting var däremot inte så vanliga som i Aspudden förra året. Jag kom till Karlbergsvägen en halvtimme före själva öppnandet klockan 11 och köpte en pippi-docka, en sagobok och ett par australiensiska kängor- allt åt dottern, inget annat. Plötsligt gick det inte att ta sig fram och det kändes som om smockan hängde i luften. Vad hade hänt, jo loppisen var officiellt öppnad och dammluckorna öppnades.

Sensmoral: Fler gatuloppisar åt folket!
Kom å köp!

2 kommentarer:

  1. Man kunde ha gatuloppis en gång i månaden och växla mellan stadsdelarna. Svårigheten ligger kanske i att dåligt väder kan förhindra evenemanget. Frågan är väl också om säljarna får omsätta tillräckligt mycket för att vilja försöka igen.

    SvaraRadera
  2. Tack för inlägget, Gillberg. Inga dumma tankar alls. Jag tror nog de flesta är nöjda med ett par hundringar i börsen, -för de flesta räcker nog den fantastiska kundkontakten, med pengarna som bonus, gissar jag.

    SvaraRadera