fredag 2 mars 2012

BIP-skulptur på Betonggalleriet

Bip framför skulpturen På fruset vatten-membran.
På Betonggalleriet i Liljeholmen visas fram till den 1 april skulptur av Britt-Ingrid Persson, mer känd som Bip. De flesta associerar antagligen Bip med stark keramik från de radikala 60- och 70-talen. Av detta ser man idag intet, utom möjligen det mycket starka tillika minimalistiska formspråket. Bips konst är fångande och det är svårt att visuellt avgöra vad materialen egentligen består av. Brons, keramik eller betong?
Sfärens halvor
Motiven är koncentrerade till sin art, reducerade till de mest basala geometriska formerna, som Sfärens halvor, extra dynamisk vid mitt besök, tack vare hårt spelande solljus och skuggor genom gallerförsedda fönster. Den tidiga formen muskelhjärna, finns också med i utställningen, möjligen som representant för 70-talets radikala strömningar.
Muskelhjärna

Detta är skulptur på högsta nivå. Hade Giacometti, Brancusi och en skicklig inuit träffats så hade frukten av mötet kunnat se ut precis så här. Missa inte denna utställning.

Betonggalleriet har bara funnits i något år och ligger någon kilometer från Liljeholmens tunnelbanestation, i ett gammalt industriområde. Nästgårds har ni ett utmärkt galleri/fik, Färgfabriken, med Stockholms snyggaste(?) uteserveringsbord. Varning för barnvagnsrally!N.b: betonggalleriet har endast öppet fre-sön 12-16;
Färgfabriken: ons-sön 11-16
http://www.betonggalleriet.se
http://www.fargfabriken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar